ChildHub, platforma pentru profesioniștii în protecția copilului

ChildHub este o platformă online special creată pentru a ajuta profesioniștii din domeniul protecției copilului să-și perfecționeze pregătirea și practicile din domeniu.

child
30,000
știri și publicații din protecția copilului
10,000
vizitatori ai platformei în fiecare lună
2,500
profesioniști în protecția copilului instruiți

Scop și obiective

Platforma ChildHub  se adresează utilizatorilor din Europa de Sud-Est și este accesibilă oricui, în 8 limbi (română, engleză, albaneză, bulgară, sârbă-croată-bosniacă, maghiară, ucraineană, rusă).

 

Sunt 30.000 de resurse informaționale disponibile pe platforma care a împlinit în 2021 șase ani de funcționare. Printre acestea, Academia ChildHub oferă acces la o bogată gamă de resurse pentru formare -video, documente și ghiduri online, webinare, cursuri gratuite. Temele abordate au toate legătură cu protecția copilului: de la violența de gen care afectează copiii și tinerii migranți, la măsuri alternative la procesul penal (adaptate la sistemul justiției juvenile), la încurajarea participării copiilor în societate sau supervizarea în centrele de asistență socială și îngrijire a copiilor.

Cei 13.000 de utilizatori, ChildHub reprezintă o comunitate de profesioniști care au acces la instrumente de bună practică. Dintre ei enumerăm asistenți sociali, cadre didactice, psihologi școlari, profesioniști din domeniul justiției și aplicării legii, factori de decizie și reprezentanți ai sectorului guvernamental, reprezentanți ai mediului academic: profesori și studenți, reprezentanți ai societății civile.

Platforma este și o sursă de știri pentru vizitatorii săi interesați de evenimente, poziții vacante, diverse noutăți, proiecte din domeniul protecției copilului și acoperă țările din regiune: România, Ungaria, Albania, Kosovo, Bulgaria, Croația, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Ucraina.

ChildHub organizează întâlniri și în offline: schimburi de experiențe între profesioniști în cadrul unor conferințe regionale, activități de instruire nivel local/ regional (ToT), mese rotunde și inițiative de advocacy, activități de peer-to-peer (mentoring, coaching, supervizare), workshop-uri tematice, ședințe ale persoanelor resursă nivel regional/local, activități de cercetare/ analiză a situației în domeniu. 

Vă invităm să vizitați childhub.org/ro pentru a descoperi resursele bogate de informare și formare, foarte utile pentru profesioniștii din domeniul social, dar și pentru părinți și copii !

 

Finanțare

Proiectul ChildHub este o inițiativă regională finanțată de Austrian Development Cooperation, Oak Foundation și Terre des hommes Foundation.

Austrian Development Cooperation, Oak Foundation și Terre des hommes Foundation

Noutăți și publicații relevante

Platforma Child Protection Hub - childhub.org aniversează în februarie 2021 șase ani de prezență online. Site-ul care reunește profesioniști din protecția copilului are acum un aspect nou, care îi evidențiază funcționalitatea, și propune un concurs, pentru a mulțumi membrilor și vizitatorilor care...
Cu 13.000 de membri înregistrați și 30.000 de resurse informaționale disponibile publicului, Child Protection Hub - childhub.org sărbătorește luna aceasta șase ani de prezență online. Pentru a marca această ocazie, site-ul are un aspect nou, îmbunătățit și mai prietenos, mai ușor de folosit. De...
ICAMnet (Networking and Including Children Affected by Migration) este un nou proiect al Terre des hommes, adresat copiilor afectați de migrație.   Acronimul CAM vine de la Children Affected by Migration și este folosit pentru a se referi la copii și tineri, precum refugiați, solicitanți de azil,...
In Europe and all around the world, Tdh is guided by an overall strategic goal which reads as follows: "By 2030, children and youth affected by migration in Europe realize their right to be protected along all stages of their migration and seize development opportunities". The ambitions outlined...
Migrant children and youth are especially vulnerable to social exclusion. Through the MINT Project, Terre des hommes and its partners aim to empower refugee and migrant children, as well as European youth, to engage in new integration activities. As part of this EU funded project partnership will...