Cunoaște echipa

Echipa Terre des hommes România are biroul central în București și implementează proiecte și cu ajutorul echipelor din Craiova și Brașov.  (Click pe poze pentru a afla mai multe despre fiecare dintre noi!)

A studiat Sociologia și are un Master în Securitate Comunitară și Controlul Violenței. La Terre des hommes a început să lucreze în 2010 ca project manager, apoi trainer, Program Manager, iar din 2016 și-a asumat și rolul de Advocacy Officer. A finalizat cursuri de multiculturalism, etnie și conflict social de la Universitatea Utrecht din Olanda. Domeniile sale de expertiză: prevenirea violenței asupra copilului, politicile publice legate de educație, incluziune și migratie, dezvoltarea parteneriatelor și a cooperării internaționale, schimbarea socială. Din 2019 este Vice-Președinte al Consiliului Director al FONPC, iar din 2022 Country Representative al Terre des hommes in Romania.

Contact: laura.savaghica@tdh.ch

laura
Laura Sava-Ghica
Country Representative

Raluca s-a alăturat echipei Terre des hommes în anul 2014 în calitate de Project Manager al proiectelor, cu focus pe fenomenul migrației copiilor. Are experiență în implementarea de proiecte cu finanțare europeană, în construirea de parteneriate și în scrierea de propuneri de proiecte. Cu studii în domeniul comunicării sociale, a lucrat cel mai mult în sectorul non-profit.

Contact: raluca.condrut@tdh.ch

raluca
Raluca Condruț
Programmes and Migration Manager

Cecilia s-a alăturat echipei Terre des hommes în 2022 în poziția de Programme Manager. Ea aduce o experiență de peste 12 ani în domeniile justiție penală și drepturile omului, contribuind la eforturile de reintegrare din penitenciare în România, lucrând cu practicile de justiție restaurativă în Marea Britanie, SUA și România, analizând rezolvarea conflictelor în Tailanda, Cambodgia și a conflictului israelo-palestinian, și prin combaterea criminalității cibernetice prin implementarea Convenției de la Budapesta privind criminalitatea cibernetică. Cecilia este dornică să dezvolte mai departe munca în domeniul justiției juvenile alături de Terre des hommes.

cecilia.popa@tdh.ch

Cecilia Popa
Cecilia Popa
Access to Justice Programme Manager

Este absolventă de Psihologie și are un Master de Terapii cognitiv comportamentale. A fost implicată în proiecte Terre des hommes încă din anul 2011, toate în legătură cu abordarea psiho-socială și participarea copiilor sau ameliorarea situației copiilor și tinerilor vulnerabili. În ultimii ani a coordonat sau lucrat în cadrul unor proiecte de justiție juvenilă, migrație și protecția copilului, iar în prezent coordonează activitățile psiho-sociale dedicate copiilor.

Contact: cristina.vladescu@tdh.ch

cristina
Cristina Vlădescu
Mental Health Psycho Social Support Coordinator

Rodica s-a alăturat echipei Terre des hommes în anul 2018 în calitate de Project Manager. Este absolventă a unui Master în evaluare de politici publice, lucrează în domeniul social de 20 ani și înțelege nevoile copiilor migranți și/sau rămași acasă. Apreciază că Terre des hommes a făcut din ajutorul migranților o prioritate și se bucură foarte mult să lucreze aici.

Contact: rodica.novac@tdh.ch

Rodica Novac
Rodica Novac
Project Manager

Ana Vlădescu este licențiată în Criminologie și Psihologie și a un master în Securitate Globală, cu o dizertație despre utilizarea violenței împotriva non-combatanților în războaiele asimetrice. Lucrează în mediul ONG din România de la 23 de ani, cu o pauză de 6 luni, petrecută drept EC Blue Book Trainee la Frontex - Agenția Europeană Pentru Paza de Frontieră și Coastă, în Varșovia. A implementat proiecte despre drepturile omului și educație civică pentru adolescenți și studenți, iar în prezent este Project Manager în cadrul Terre des hommes România, lucrând în proiecte de prevenire a violenței și violenței pe bază de gen în mediul școlar, precum și proiecte axate pe migrație. Se simte mândră că poate să lucreze într-o organizație care luptă pentru schimbări reale și de durată, în special când vine vorba de reducerea violenței și prevenirea abuzurilor, fie ele la nivel societal sau instituțional. 

Contact: ana.vladescu@tdh.ch

Ana Vlădescu
Ana Vlădescu
Project Manager

Elena Cofaru este o profesionistă în domeniul dezvoltării internaționale, cu peste 5 ani de experiență în sectoarele de asistență pentru dezvoltare și umanitare din America de Sud și Europa de Est. Ea a lucrat intensiv în domeniul protecției copiilor, al violenței de gen în școli (SRGBV) și al integrării migranților, concentrându-se pe implementarea de proiecte și programe, precum și pe cercetare. Elena deține o diplomă de licență (cu onoruri) în Dezvoltare internațională de la Universitatea din Essex, Anglia, și un Masterat în Studii de dezvoltare de la Institutul de Înalte Studii Internaționale și de Dezvoltare, Geneva, Elveția.  În timpul liber, îi place să citească, să practice yoga și să exploreze diferite culturi.

Elena
Elena Cofaru
National Representative Romania/ Co-chair PSEA Network Romania Safeguarding Resource and Support Hub Eastern Europe

Raluca este expertă în domeniul educației și al incluziunii sociale, dar și cercetător științific în domeniul muncii și al protecției sociale. Aceasta are o vastă experiență în project manangement, coordonând, din anul 2002, proiecte naționale, internaționale și consorții în domenii precum incluziune socială, educație sau piața muncii. Ea s-a alăturat echipei Terre des hommes în septembire 2022 și este Project Manager al proiectului NOROC (Inițiativa Norvegiano-Română pentru Calitate în Educație), un proiect care a atras-o din prima clipă pentru că sprijină copiii în procesul de învățare. Pasiunile ei includ: călătoritul, descoperitul unor noi domenii și pictatul în ulei.

Raluca Ciucă
Raluca Ciucă
Project Manager

S-a angajat la Terre des hommes in 2013 si se simte foarte norocoasă să lucreze cu oameni așa energici, dedicati si pasionati. Înainte de a se alătura echipei Terre des hommes, experienta sa profesională a fost în industria hotelieră și a serviciilor. Este licențiată în finanțe și are un master în industria turismului. „Terre des hommes mi-a oferit oportunitatea să devin specialist în domeniul resurselor umane și, în acelasi timp, să particip la una dintre cele mai frumoase misiuni din lume – ajutorarea copiilor.”

Contact: carmen.hutu@tdh.ch

Carmen Huțu
Carmen Huțu
HR Manager

Licențiată în Jurnalism și Comunicare, a lucrat opt ani în presa de business și lifestyle, apoi a decis să folosească această experiență în joburi de comunicare pentru diferite ONG-uri naționale sau internaționale. Crede că fiecare om are o poveste ce merită spusă, iar cea mai mare satisfacție este să fii util. Este mândră să promoveze proiectele ambițioase ale colegilor săi, care influențează direct viața a mii de copii din România în fiecare an. 

 

Contact: iulia.stancu@tdh.ch

iulia
Iulia Stancu
Communication Manager

Irina este licențiată în Sociologie și are un master în Teorii și Metode de Cercetare în Științele Comunicării. În prezent este student – doctorand la Universitatea din București, în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Are un background mixt, lucrând atât în research, cât și în comunicare, unde a purtat mai multe pălării (PR, Communication & Marketing Specialist și Communication Consultant). 

La Terre des hommes este angajată în calitate de Communication Officer și are convingerea că sentimentul de a avea scop și sens la locul de muncă te face să te simți dedicat, inovator și pasionat. Tocmai de aceea, se simte privilegiată pentru că poate să lucreze într-o organizație care militează pentru schimbări reale și trainice.

Contact: irina.cojoc@tdh.ch

Irina Cojoc
Irina Cojoc
Communication Officer

Nicoleta Popescu a început să lucreze în cadrul Fundației Terre des hommes în august 2021 având o experiență de 10 ani de comunicator în mediul diplomatic și 7 ani de activitate în mediul privat pe proiecte cu finanțare UE. Este implicată în proiecte Terre des homes care promovează o justiție prietenoasă pentru copii și tineri.

 

Nicoleta Popescu
Nicoleta Popescu
Communication Officer

Dana este inginer și asistent social, a absolvit facultatea de Energetică, din cadrul Politehnicii București și a lucrat în domeniul de proiectare instalații electrice timp de 5 ani. De asemenea, a absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București, având un master în Managementul serviciilor sociale și de sănătate și are o experiență de 29 de ani în mediul ONG, lucrând pentru o organizație locală ce oferea ajutor copiilor și tinerilor aflați în situații de risc. În Tdh, a descoperit un loc unde își poate folosi experiența și cunoștințele acumulate pentru a contribui la procesul de schimbare pozitivă în comunitate.

 

Dana
Dana Condrea
Project Officer

Anna este din Ucraina, unde a fost antreprenor imobiliar în Odesa. De la începutul războiului, s-a mutat în România și a devenit voluntară pentru a-și ajuta compatrioții sosiți în centrele de primire din București. Așa a aflat despre Fundația Terre des hommes, iar din primăvara lui 2022 s-a alăturat echipei ca traducător. Acum ajută în calitate de Asistent Social, pe lângă traducere, deoarece oferă și sprijin pentru mamele care au nevoie de ajutor și se ocupă și de conectarea cu alte organizații sau instituții care oferă asistență familiilor ucrainene.

Anna Todorova
Anna Todorova
Social Worker

Adriana a venit în Terre des hommes tot din mediul ONG, aducând cu ea o experiență de peste 10 ani acumulată în domeniul financiar contabil, precum și dorința de a contribui la ajutorarea copiilor din categorii defavorizate.

 

Contact: adriana.dumitrescu@tdh.ch

adriana
Adriana Dumitrescu
Senior Finance Officer

Anca deține o diplomă de licență în Filosofie și Studii Europene și un master în management de proiect. Are un background mixt, lucrând în ONG-uri educaționale din România și Polonia, atât ca lucrător social, cât și ca manager de proiect. Ea a implementat mai multe proiecte ca răspuns de urgență la criza creată de pandemia COVID-19 în sectorul educațional, fiind implicată în ajutorarea a sute de școli și conectarea copiilor la cursuri online, în virtutea dreptului la educație. Din 2022, ea lucrează pentru Terre des hommes ca Project Officer pentru răspunsul în situații de urgență, susținând eforturile fundației de a ajuta comunitatea de refugiați ucraineni care tranzitează sau locuiesc în România.

Contact: anca.pavel@tdh.ch

Anca Pavel
Anca Pavel
Project Officer

Denisa este o tânără sociabilă, muncitoare și cu o dorință foarte mare de a-i ajuta pe cei din jurul ei. Are o licență în Antropologie de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, din Cluj, un master în Planificare Publică pentru Dezvoltare Sustenabilă la Universitatea din Orebro și a făcut și un curs de Monitorizare și Evaluare la Universitatea din Malmo (Suedia). Ea s-a alăturat echipei Tdh, în octombrie 2021, având funcția de Monitoring and Evaluation Officer. Printre altele, ea oferă suport metodologic și tehnic echipelor de proiect, le ajută în procesele decizionale și comunicarea cu partenerii cheie. Printre pasiunile ei se regăsesc hikingul, călătoritul și descoperirea unor noi culturi. 

Denisa
Denisa Leonte
Monitoring & Evaluation Officer

Nina este psiholog clinician și psiho-oncolog și recunoaște că dacă ar fi vreodată să se întoarcă în trecut, tot psihologie ar alege. S-a alăturat echipei Tdh, în iulie 2022 pentru că ea este o persoană care pune copii pe primul loc și pentru că, din prima zi, s-a regăsit foarte mult în misiunea noastră de a oferi sprijin copiilor aflați în situații vulnerabile. Nina are și un motto după care se ghidează: „Poartă-te cu persoanele din jurul tău așa cum ai vrea ca ele să se poarte cu copilul tău.”

Nina
Nina Bria
Psiholog

Bogdan Borș este un tânăr masterand în Dezvoltare Internațională la Sciences Po Paris. El crede cu tărie în potențialul instrumentelor științifice pentru a crea schimbări pozitive în societate. Astfel, el combină cunoștințele sale vaste dintr-o largă varietate de subiecte legate de dezvoltare, asigurarând toate aspectele legate de calitate și responsabilitate față de beneficiari și donatori: dezvoltarea de noi proiecte (în special alinierea între nevoi, obiective, indicatori și activități), construirea și implementarea instrumentelor de monitorizare și evaluare, realizarea de analize de situație, și exerciții de învățare instituțională și planificare strategică.

Contact: bogdan.bors@tdh.ch

bogdan bors
Bogdan Borș
Quality and Accountability Manager

Tatiana a absolvit Facultatea de Litere pentru a putea deveni profesoară. A predat la școala generală patru ani, dar întotdeauna a fost mai atrasă de educația non-formală. De aceea a ales Terre des hommes – pentru că este locul unde oamenii mari au grijă de oamenii mai mici. Ea este educatoare, iar sarcina ei principală este să creeze o atmosferă prietenoasă și sigură la cursuri încât copiii să poată învăța carte, dar și lucruri importante despre viață într-un mod ușor și plăcut.

Tatiana
Tatiana Prodan
Educator - Emergency Response

Oxana a absolvit Facultatea de Critică de Teatru și Art Management din cadrul Academiei de Arte, din Chișinău. Aceasta are o experiență de peste 10 ani în managementul de proiect, organizând numeroase proiecte culturale și sociale, în cadrul ONG-ului Arta Azi. Pe lângă asta a fost scenaristă pentru câteva scurt-metraje și filme documentare. Odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina aceasta și-a dorit să ajute, fiind vorbitoare de rusă, iar așa a aflat și de Terre des hommes. Acum, lucrează de un an aici, având rolul de Team Leader for Emergency Response și coordonând o echipă formată din asistenți sociali, psihologi, animatori si traducători care oferă sprijin familiilor ucrainene. Timpul liber și-l petrece scriind sau citind.

Oxana
Oxana Buga
Team Leader -Emergency Response

Teofana a fost întotdeauna îndrăgostită de învățarea sub orice formă, având o licență în Relații Internaționale și una în Psihologie, dar și un master în Development, International Cooperation and Humanitarian Aid. În ultimii șase ani, a lucrat în domeniul social în Kenya, India, Franța și Italia alături de copii și refugiați, dar și în project management. S-a alăturat echipei în August 2022, în calitate de MEAL (Monitoring, Evaluation, Accountability&Learning) Officer, considerând că fiecare ONG trebuie să construiască canale prin care este responsabil față de beneficiari/e și să învețe constant cum poate răspunde nevoilor acestora. Se bucură mult că a găsit în Terre des hommes o comunitate pentru care empowerment-ul, intersecționalitatea și inovarea sunt valori care modelează activatea sa zilnică.

Teofana
Teofana Cepoi
MEAL Officer

Olga este o persoană empatică, răbdătoare și optimistă, ce a absolvit facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babes Bolyai, din Cluj. Ea are experiență de lucru cu copii din grădinițe și școli, s-a alăturat echipei în anul 2022 și este profesor-trainer la noul centru de inovație și reziliență deschis de Terre des hommes în București (RIF – Resilience and Inovation Facility). Scopul ei este de a le oferi sprijin copiilor în procesul lor de dezvoltare, creștere și explorare pentru ca aceștia să își dezvolte competențele digitale și să învețe principiile rezilienței într-o situație dificilă. Ea crede cu tărie că educația trebuie să fie făcută cu empatie și respect pentru a putea ajunge la sufletul fiecărui copil, în special a celor aflați în situații de risc. Aceștia au nevoie să găsească un mediu sigur pentru a putea să evolueze în continuare. 

Olga
Olga Mititelu
Educator - Emergency Response

Magda a terminat Facultatea de Ingineria și Managementul Resurselor Tehnologice din cadrul Universității Politehnica, din București și cea de Relații Internaționale, din cadrul Universității Româno-Americane, dar are și un master în Managementul Transporturilor. Ea are 15 ani de experiență în domeniul logisticii, lucrând în mediul privat. Încă din liceu, i-a plăcut să se implice în acțiuni de voluntariat, iar când a început războiul s-a implicat în centrele de primire ale refugiaților din București, încercând să îi ajute să își găsească locuri de cazare. În acest fel, a auzit de Terre des hommes și și-a dat seama că i-ar plăcea să lucreze într-un ONG pentru a putea contribui activ la ajutorarea copiilor. Pe lista ei de hobbyuri se regăsesc: călătoritul, hikingul și descoperitul de lucruri noi. 

Magda Puiu
Magda Puiu
Logistics Officer

Elena este o fire responsabilă și empatică, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice din București. Ea are o experiență de peste 15 ani în domeniul logistic, de la achiziții și până la relaționarea cu furnizorii naționali și internaționali. De-a lungul timpului a fost implicată în mai multe proiecte de voluntariat și strângeri de fonduri. Acesta este și motivul pentru care a ales să se alăture echipei Terre des hommes anul acesta, deoarece consideră că aici este locul în care se poate folosi de experiența ei pentru a aduce beneficii copiilor. Ea este Logistic Officer, iar o parte a muncii sale este să asigure relații de încredere și lungă durată între organizația noastră și furnizori.

 

Elena
Elena Rădulescu
Logistic Officer

Andreea este prietenoasă, optimistă și încearcă mereu să le facă ziua mai bună oamenilor din jurul ei. Ea este o persoană organizată, orientată spre găsirea de soluții și cu un spirit de observație foarte bun. A absolvit Facultatea de Filosofie din București și este mereu dornică să învețe ceva nou. S-a alăturat echipei Terre des hommes în iulie 2022 deoarece își dorea să lucreze pentru un scop măreț, ceva care să facă lumea un loc mai bun și pentru că prețuiește  copilăria, iar aici este locul unde poate sprijini cel mai bine. Andreea are funcția de Administrative Assistant și parte din munca sa este să se asigure că toate activitățile au suportul necesar pentru a se putea desfășura în condiții bune.

 

Andreea Antonache
Andreea Antonache
Administrative Assistant

Andrei este un tânăr entuziast, optimist și curios ce studiază Relații Internaționale și Studii Europene la SNSPA, dar pe lângă asta a fost și un voluntar devotat, încă din liceu, implicându-se în foarte multe proiecte și dorindu-și să descopere lucruri noi mereu. Din 2021, acesta s-a alăturat echipei Terre des hommes, iar acum îndeplinește rolul de Communication Assistant deoarece are o pasiune pentru acest domeniu și pentru că își dorește să învețe cât mai mult. De asemenea, este extrem de fericit să poată contribui la o misiune așa frumoasă cum este ajutorarea copiilor și tinerilor. 

aco
Andrei Constantin
Communication Assistant

Ilinca este curioasă, empatică și își dorește mereu să învețe de la cei din jurul ei. Ea are o licență în istorie obținută la Universitatea din Manchester, a făcut un master de International Humanitarian Action în Olanda, la Groningen, iar în prezent urmează studiile Facultății de Asistență Socială din cadrul Universității Babeș Bolyai. A făcut un internship la Tdh, în anul 2019, iar pentru că i-a plăcut extrem de mult mediul, căldura și profesionalismul oamenilor de aici,  a decis să se alăture echipei la finalul anului 2022. Are experiență în domeniul migrației, lucrând până acum în mai multe ONG-uri. Acum are funcția de Programme Officer, iar parte din munca sa este de a oferi sprijinul necesar pentru desfășurarea activităților din cadrul programului de Emergency Response. Ei îi place să își petreacă timpul în natură, să facă drumeții și să citească.

Ilinca
Ilinca Costin
Programme Officer Emergency Response

Este psihopedagog, iar la Terre des hommes lucrează din 2016. Se ocupă de trainingul din cadrul proiectelor și, în general, acoperă training-urile pentru profesioniști din domeniul social sau educație. Din 2017 lucrează și în proiecte care implică participarea copiilor, fie în domeniul migrației, fie în cel al justiției juvenile. Se simte motivată de multitudinea și de diversitatea proiectelor din TDH, care i-au oferit ocazia să cunoască profesioniști din diverse domenii și să se dezvolte personal și profesional.  

Contact: alina.dumitru@tdh.ch

Alina Dumitru
Alina Dumitru
Colaborator training

Vanda este o tânără ambițioasă. Ea a absolvit Facultatea de Psihologie, în Republica Moldova și s-a alăturat echipei Tdh, în anul 2022, pentru a putea să ajute cât de mult poate persoanele care se află în situații dificile. Ea are funcția de Traducător/Interpret pentru limbile română-rusă, iar o parte a muncii sale constă în asigurarea unei bune comunicări între echipele noastre și beneficiari, dar și transmiterea informațiilor importante către copii și părinți, în mod clar.

Vanda Ceban
Traducător

Este absolvent al Facultății de Asistență Socială din Craiova și lucrează în cadrul Fundației Terre des hommes începând din anul 2008. A fost Manager Național al Proiectului MOVE în perioada 2008-2012 și al proiectului PRAEVENIR, în cadrul Terre des hommes. În prezent este managerul proiectului PRECISION, un program de mentorat pentru tineri eliberați din centre de detenție. În 2019 a luat Premiul pentru Asistenul Social al Anului pentru Incluziune Socială-Economie Socială.

Contact: mihai.enache@tdh.ch

Mihai Enache
Mihai Enache
Project Manager

Absolvent al Facultății de Asistență Socială, lucrează în sectorul non-guvernamental de peste 10 ani  ca asistent social, consultant formare, coordonator proiect, consilier vocațional și specialist în educație, în special în comunități rurale, în cadrul proiectelor Fundației Terre des hommes.

 

Contact: marius.cernusca@tdh.ch

Marius Cernușcă
Marius Cernușcă
Logistics and Admin Officer

Yevhen este din Ucraina, unde a lucrat mai mulți ani ca manager de import, achiziționând diferite bunuri și materiale din alte țări. A purtat negocieri între companiile producătoare și distribuitoare, a fost traducător în timpul diferitelor expoziții internaționale și a realizat traduceri scrise ale documentelor. Are o diplomă ca profesor de limba engleză. Acum, lucrează ca traducător și a ales Fundația Terre des hommes pentru că a găsit oportunitatea potrivită de a ajuta copiii din Ucraina. De asemenea, are trei copii și îi place să-și petreacă timpul liber cu ei sau cu prietenii săi, dar pe lângă asta, se bucură de călătorii, sport și activități în aer liber.

 

Yevhen
Yevhen Volosyn
Translator English / Ukrainian / Russian Emergency Response Ukraine Refugee Crisis

Cicerone Bosuioc a creat platforme pentru cursuri de dezvoltare personală pentru tineri, cum ar fi public speaking, cunoaştere şi autocunoaştere personală sau plan de carieră, şi are experienţă în lucrul cu tinerii din centrele de reeducare şi penitenciare. A sustinut workshop-uri pe teme de trezire a motivației personale și a spiritului de echipă.  Ca development mentor oferă sprijin in echilibrul balanței personale dintre succes și insucces în atingerea obiectivelor personale, consiliere individual și de grup. La Terre des hommes el desfășoară activități de formare (formator),a fost coordonator al echipei de mentori, iar acum conduce echipa de Emergency Response a Terre des hommes de la Brașov.

Cicerone Bosuioc
Cicerone Bosuioc
Team leader Emergency Response -Brașov

Svetlana are o bogată experiență în management, fiind licențiată în Științe Economice și fiind studentă la un master de Drept European. Activitatea în calitate de ofițer consular i-a deschis orizontul profesional în relațiile cu diverse categorii de beneficiari, având experiență în servicii consulare pentru cetățenii români aflați în străinătate.  Când a început criza refugiaților din Ucraina, nu a ezitat nici o clipă să devină voluntar în cadrul Consulatului General al României la Bălți și să ajute cetățenii ucraineni să obțină suportul necesar în vederea tranzitării frontierei cu intenția de a ajunge în România sau de a obține statut de refugiat. Ca o prelungire a activității consulare legate de ajutorul de urgență pentru ucraineni, Svetlana a devenit parte componentă a echipei Terre des hommes, activând în calitate de traducător, iar mai apoi ca Project Officer în proiectul de susținere a comunității de refugiați ucraineni care și-au găsit adăpost în zona Brașov, România.

svet
Svetlana Vrabie
Project Officer for Emergency Response - Brașov