Comunitatea-platformă ChildHub are 6 ani și un nou look

child

Cu 13.000 de membri înregistrați și 30.000 de resurse informaționale disponibile publicului, Child Protection Hub - childhub.org sărbătorește luna aceasta șase ani de prezență online. Pentru a marca această ocazie, site-ul are un aspect nou, îmbunătățit și mai prietenos, mai ușor de folosit. De asemenea, pentru a mulțumi membrilor și vizitatorilor care ne-au ajutat să devenim una dintre cele mai mari comunități online de profesioniști, organizăm un concurs de tip giveaway! Doriți să vă alăturați ChildHub 2.0?

În ultimii șase ani, Child Protection Hub (ChildHub) a strâns și oferit cunoștințe profesionale în zece limbi - engleză, franceză, albaneză, bulgară, greacă, maghiară, română, sârbo-croată-bosniacă, ucraineană și rusă. De asemenea, ChildHub publică și continuă să publice în același loc cele mai recente informații privind evoluțiile în domeniul protecției copilului - de la rapoarte de cercetare și documente de politică, la ghiduri și seturi de instrumente. El este o platformă educațională pe care găsim webinare gratuite și cursuri online pe foarte multe teme legate de protecția copilului. În plus, ca răspuns la pandemia Covid-19 cu care continuăm să ne confruntăm, ChildHub a dezvoltat un portofoliu extins dedicat exclusiv protecției copiilor în vremurile pandemiei, care a atras zeci de mii de vizitatori din întreaga lume.

„Există o cantitate vastă de informații de calitate și resurse de învățare pe diferite domenii tematice ale protecției copilului. Împreună, acestea oferă o călătorie antrenantă pentru o dezvoltare profesională continuă”, spune Shkendie Maxhuni, coordonator ChildHub în Kosovo. „Puteți răsfoi știrile sau biblioteca bogată în resurse informaționale, puteți avea acces la materiale multimedia precum videoclipuri, podcast-uri și infografii, sau chiar puteți participa la discuții live sau urma diverse cursuri.”

ChildHub este un „loc de întâlnire” în care profesioniști din întreaga Europă se conectează și discută despre munca lor, împărtășesc provocări și bune practice, sau găsesc sprijin pentru cazuri dificile. Aceștia pot găsi, de asemenea, oportunități de muncă în toată Europa de Sud-Est.

Noul design și caracteristicile actualei platforme își propun să îmbunătățească experiența de utilizare și să creeze mai multe oportunități de implicare a membrilor. S-a schimbat însă viziunea ChildHub odată cu noul său aspect? Judit Nemeth-Almasi, șef adjunct al Biroului regional Terre des hommes pentru Europa, nu consideră acest lucru: „Vrem în continuare să oferim un spațiu virtual sigur pentru profesioniștii în protecția copilului, un spațiu în care să se poată dezvolta, să învețe unul de la celălalt, și să ofere și să primească sprijin. Cu toate acestea, „geografia” noastră se extinde: în curând ni se va alătura un ChildHub în Palestina, un ChildHub în Myanmar și multe altele.”

Tamas Komaromi, Knowledge Manager al ChildHub, explică schimbările funcționalității: „Există o structură simplificată a meniului pentru a ușura navigarea, dar și o opțiune de căutare optimizată care îi va ajuta pe utilizatori să descopere conținutul dorit printre cele 30.000 de articole și resurse. Fiecare articol (de exemplu, știri, publicații) este prezentat într-un mod mai clar și include opțiunea de a oferi o traducere în orice limbă care lipsește. Credem că acest lucru îi va mulțumi pe cei care s-au oferit să traducă articole în mod voluntar. Dar acestea sunt doar câteva dintre noile caracteristici. Veți descoperi restul pe parcurs.”

Dar care sunt provocările pentru următorii ani? „Încă ne străduim să construim o comunitate online de profesioniști mai unită, iar acesta este un efort continuu. În curând vom lansa funcții de gamification reînnoite, care vor funcționa în această direcție ”, spune Judit Nemeth-Almasi.

Pentru a sărbători lansarea noului site web, ChildHub a organizat un concurs de tip giveaway pentru profesioniștii în protecția copilului care au un cont existent sau îl vor creea pe platforma ChildHub. Citiți regulile aici pentru a avea șansa de a câștiga o tabletă sau unul dintre cele patru vouchere în valoare de 50 EUR pe care să le folosiți pentru achiziționarea de cărți.

În timp ce sistemele de protecție a copilului din state precum Kosovo prezintă lacune semnificative, inițiative precum comunitatea ChildHub joacă un rol important în dotarea adecvată a profesioniștilor cu instrumente și resurse utile, toate în mod gratuit și disponibile în mai multe limbi. Profitând de aceste oportunități de navigare în realitățile dure care afectează viața copiilor este ceva ce ar trebui prețuit și promovat de guverne. Să sperăm că, în anul 2021, cu toată „înțelepciunea” dobândită de societăți în timpul experienței Covid-19, vor putea fi stabilite condițiile potrivite pentru schimbarea politicilor în ceea ce privește asigurarea unui spațiu mai larg pentru schimbul profesional și învățare. Aceasta este dorința noastră pentru nouă etapă a ChildHub.

Pentru a accesa ChildHub și a vă înregistra, vizitați childhub.org.

ChildHub este condus de Terre des hommes (Biroul regional din Ungaria în colaborare cu birourile de țară din Albania, Kosovo, Moldova, România și Grecia), în parteneriat cu Salvați Copiii Balcanii de Nord-Vest, Centrul de cunoștințe pentru îngrijiri alternative pentru copii din Bulgaria, Brave Phone din Croația și Centrul pentru Integrarea Tinerilor din Serbia.

Childhub este finanțat de Austrian Development Agency, Oak Foundation, și Terre des hommes Foundation.