SAFE SPORT ALLIES Protejarea copiilor de violență și abuz în cluburile sportive locale

Scopul proiectului este de a combate violența psihologică, fizică și sexuală și de a proteja în mod proactiv copiii în sport, prin dezvoltarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea unei intervenții a observatorului care va permite sportivilor, părinților, antrenorilor și managerilor să reacționeze în mod adecvat la abuzul asupra copiilor în sport.

fete

Safe Sport Allies este un parteneriat de colaborare între trei organizații sportive, două universități și un centru de cercetare, o agenție internațională pentru protecția copilului, un dezvoltator de practici sportive sigure și organizații din diferite țări europene (Belgia, Țările de Jos, Finlanda, Spania, Cipru și România). Tradiție, experiență în politicile de protecție și siguranță în sport.

Acest proiect își propune să combată violența psihologică, fizică și sexuală și să protejeze în mod proactiv copiii în sport, prin dezvoltarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea unei intervenții care va permite sportivilor, părinților, antrenorilor și managerilor să reacționeze în mod adecvat la abuzul asupra copiilor în sport. Dacă orice martor al unei fapte de violență va interveni, vor crește gradul de conștientizare, cunoștințele, abilitățile și capacitatea tuturor celor din cluburile sportive de tineri de a contesta normele și comportamentele sociale dăunătoare, precum și de a le promova pe cele pozitive și sănătoase.

Prin schimbarea comportamentului acestor actori, acest proiect oferă, de asemenea, o metodologie solidă pentru intervențiile de protejare a copiilor în organizațiile sportive.

 

Partenerii de proiect: 

Thomas More (BE), Center Ethicsin Sport (BE), Mulier Institute (NL), De Stilte Verbroken (NL), Athletic Club Foundation (ES), Finnish Olympic Committee (FIN), Terre des hommes Romania and Cyprus Sport Organisation (CY)

 

Erasmus + Programme of the European Union

Co-finanțat prin Erasmus + Programme of the European Union

Erasmus + Programme of the European Union

Noutăți și publicații relevante

Andreea Răducan și Narcisa Lecușanu, două mari sportive ale României, au fost invitate de Fundația Terre des hommes Romania la un dialog despre siguranță și sport, facilitat de Paul Bercea, trainer -consultant expert în safeguarding, care a oferit recomandările proprii din experiența de 20 de ani. ...
Noi materiale educaționale despre cum protejăm copiii de orice tip de abuz în context sportiv au fost lansate vineri la conferința noastră Aliați pentru Sportul Sigur. Acestea vor fi în curând disponibile gratuit, online și fizic, pentru a fi folosite de profesioniștii în sport și a încuraja...
Profesioniștii din domeniul sportiv, dar și psihologii, cadrele didactice si cei care lucrează cu copiii în general sunt invitați la un WEBINAR internațional esențial, marca SAFE SPORT ALLIES! • Veți descoperi în premieră modalitățile de intervenție dezvoltate de partenerii Safe Sport Allies și un...