Solidarity FabLab Târgu Ocna - sprijin tinerilor pentru intrarea pe piața muncii

Scopul proiectului Solidarity FabLab Târgu Ocna este să cultive abilitățile antreprenoriale ale tinerilor din zonă și să crească șansele lor de a urma o carieră

sdgfsdgf

Proiectul Solidarity Fablab (Fabrication Laboratory) de la Târgu Ocna propune o serie de activități care să cultive abilitățile antreprenoriale (mai ales tehnice, digitale și IT) ale tinerilor din zonă, sprijinindu-i astfel în intrarea lor pe piața muncii.

Proiectul Fablab implementat de Fundația Terre des hommes România continuă astfel activitatea începută în 2020, fiind finanțat în perioada 2021 -2023 de Fundația Orange. Spațiul de lucru este organizat în cadrul Liceului Tehnologic din Târgu Ocna și este dotat cu echipamente digitale, amenajat pentru a familiariza tinerii cu modelarea 3D și tehnologia de imprimare 3D. În acest FabLab vor avea acces atât elevi din liceu, tineri de la Centrul Educațional pentru tineri, cât și copii și tineri din școlile medii, tineri care nu studiază și nu sunt angajați (NEET) sau alții din comunitățile vecine.

Prin acest proiect, Fundația Terre des hommes și Fundația Orange ajută tinerii din județul Bacău să-și dezvolte creativitatea, să exploreze propriile talente, să-și construiască abilități de viață și antreprenoriale și le oferă, de asemenea, acces la o comunitate de sprijin din partea colegilor, organizațiilor locale, companiilor private și antreprenorilor. Copiii și tinerii din grupuri vulnerabile, copiii aflați în conflict cu legea, copii afectați de migrație vor beneficia de acest proiect.

Proiectul Solidarity FabLab Târgu Ocna va fi susținut cu o finanțare de 53.213 euro acordată de Fundația Grupului Orange și Fundația Orange România

 

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.