Ghidul în vederea echipării cu grupuri sanitare interioare a școlilor din mediul rural

Fundația Terre des hommes Romania a creat, în colaborare cu Asociația Arhipera, „Ghidul în vederea echipării cu grupuri sanitare interioare a școlilor din mediul rural”. Construirea unui grup sanitar pentru o școală trebuie să respecte însă anumite norme arhitecturale și standarde de calitate, fără de care siguranța fizică, demnitatea și sănătatea copiilor sunt puse în pericol. Mai mult, fenomenul de bullying și abandonul școlar sunt favorizate de construirea necorespunzătoare a  toaletelor.  

Accesul la un grup sanitar corect construit este strâns legat de demnitatea umană și drepturile omului- în speță ale copilului.  De aceea grupurile sanitare din școli trebuie să reprezinte un mediu sigur, curat, accesibil și armonios, construit la standarde înalte de calitate, cu respectarea normelor românești și europene.

Terre des hommes a implementat în ultimii trei ani proiectul „Sprijin pentru Infrastructura Socială, de Sănătate și Educație” (SHINE), în beneficiul copiilor din județul Bacău. În cadrul acestui proiect, Fundația Terre des hommes a realizat, cu sprijin financiar de la Fondation Botnar (Elveția) și alături de partenerii săi, 50 de investiții în infrastructura școlilor - inclusiv câteva grupuri sanitare - în unele dintre cele mai sărace comunități din zonă. Astfel ghidul a fost conceput după ce autorul și echipa Fundației au vizitat o serie de comunități rurale și au înțeles la fața locului problemele cu care se confruntă copiii.  

Versiunea print a ghidului poate fi solicitată gratuit de profesioniști la adresa rou.office@tdh.ch

Data publicării
Autori
Lorin Niculae