Webinar despre programul de mentorat pentru copiii afectați de migrație: ce am reușit și ce am învățat

kids

 

Pe  25 februarie 2021 între 09:30 – 12:30 vă invităm la evenimentul final al proiectului MINT - Mentorat pentru integrarea copiilor din țări terțe afectați de migrație. Acesta se va desfășura sub forma unui webinar în care vom prezenta activitățile proiectului (de exemplu, activități de sensibilizare și susținere conduse de copii, oportunități de învățare a limbilor străine etc.) și rezultatele MINT, cu accent pe programul inedit de mentorat de la egal la egal, inclusiv principalele provocări și lecțiile învățate în timpul celor două cicluri de mentorat de care au beneficiat peste 140 de copii migranți și peste 110 de tineri locali. Pagina proiectului MINT: https://www.tdh.ro/ro/project/mint

 

OBIECTIVUL EVENIMENTULUI

Unul dintre obiectivele evenimentului este prezentarea rezultatelor proiectului MINT, precum și a cadrului metodologic de mentorat dezvoltat în proiect. Evenimentul va oferi participanților o bună oportunitate de a afla mai multe despre conceptul de mentorat și de a discuta despre utilizarea lui posibilă în alte contexte. De asemenea, dorim să aducem în atenția participanților concluziile activităților de advocacy cu privire la accesul copiilor migranți la educație.

CONTEXT

În țările gazdă, copiii și tinerii migranți se confruntă cu provocări considerabile în ceea ce privește educația, incluziunea socială. Pe parcursul desfășurării, proiectul internațional MINT al Fundației Terre des hommes (Mentoring for Integration of children affected by migration) a folosit un program inovator și replicabil de mentorat peer-to-peer și a contribuit la construirea unor societăți mai incluzive în Republica Cehă, Polonia, România și Slovenia.

CUM SĂ PARTICIPAȚI LA EVENIMENT

Evenimentul va fi găzduit pe Zoom, puteți participa accesând link-ul https://us02web.zoom.us/j/89557113711

Meeting ID: 895 5711 3711. Când accesați link-ul de acces, vi se vor solicita numele și adresa de mail.

 Dacă doriți, puteți descărca aplicația Zoom în prealabil pe dispozitivul dvs. sau pur și simplu să vă alăturați întâlnirii din browserul dvs. fără a crea un cont.