Violența bazată pe gen în școlile din România, Moldova și Ucraina

Active-citizens-fund@4x_8.png

 

 

 

 

 

Proiectul de cercetare Violența Bazată pe Gen în Școlile din România, Moldova și Ucraina reprezintă una dintre primele încercări internaționale de a investiga sistemic și comparativ fenomenul violenței bazate pe gen (VBG) la nivelul Europei de Est, prin intermediul analizei situației cu elevii și profesorii lor din ciclicul gimnazial a celor 25 de școli partenere în cadrul proiectului ACTIV: ACȚionează Împotriva Violenței!


Proiectul este derulat de către Fundația Terre des hommes din România, în parteneriat cu reprezentanța Fundației Terre des hommes din Moldova și Terre des hommes din Ucraina, și beneficiază de o finanțare în valoare de 194.067 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. În proiectul ACTIV (cu o durată de doi ani) vom aborda problema VBG în 25 de școli prin activități adresate către 375 de profesori și 250 de elevi din școlile din România, Republica Moldova și Ucraina. Raportul de față reprezintă un prim pas în această direcție, oferindu-ne o înțelegere mai clară a cum arată VBG în Europa de Est.
 

AUTORII CERCETĂRII: Bogdan Borș și Denisa Leonte, cu sprijinul Elena Cofaru, Ana Vlădescu, Alina Dumitru, Marius Cernușca, Teodora Rebeja, Liliana Astrahan, Serhii Dakhno, Anastasia Nepran și Olga Dombrovska.

Coordonator: Bogdan Borș, Sociolog, Quality & Accountability Coordinator


Material realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org
Material realizat în cadrul proiectului ACTIV: ACȚionează Împotriva Violenței! Pentru mai multe informații despre proiect, accesați: https://www.tdh.ro/ro/activ-actioneaza-impotriva-violentei

 

Data publicării
Autori
Bogdan Borș și Denisa Leonte
Număr de pagini
102