Un oraș nou, o limbă necunoscută și un Crăciun altfel

craciun 2022
Ieri a fost o zi plină la Terre des hommes România. Ne-am adunat forțele pentru ca 150 de copii și adulți din Ucraina să aibă parte de o petrecere de neuitat. 

Pe 24 februarie, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei. Au trecut zece luni iar războiul nu pare să se termine prea curând. De atunci și până acum, milioane de oameni, adulți și copii, au fugit din calea războiului. Pentru toți, Crăciunul de anul acesta este primul departe de casă. În calitate de militanți ai drepturilor copiilor, echipa Terre des hommes România și-a unit forțele pentru ca 150 de copii și adulți ucrainieni să aibă parte de o petrecere de neuitat.

Credem că astfel de evenimente unesc și vindecă, iar copiii trebuie să simtă magia sărbătorilor de iarnă oriunde s-ar afla.

Ore întregi de joacă, ateliere de mhpss (Mental Health and Psychosocial Support), precum și dans și voie bună, au fost trăite de copii și adulți deopotrivă. Deși sunt departe de casă, copiii au reușit să creeze o atmosferă de sărbătoare și să îi facă fericiți pe cei din jur prin colinde și poezii în limba ucraineană.

Despre Terre des hommes 

Fundația Terre des hommes România este o delegație a Terre des hommes Elveția și este prezentă în România încă din 1992, pentru a contribui la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului și la reforma asistenței sociale. Din 1992 și până în prezent, mii de copii și părinți sunt beneficiari ai proiectelor implementate de Terre des hommes România. De asemenea, Terre des hommes Elveția este cea mai importantă organizație elvețiană din domeniul protecției copilului care a luat naștere în anul 1960.