Un centru de învățare prin joc pentru copii români și ucraineni

Fundația Terre des hommes înființează luna aceasta în București un centru dotat cu tehnologie 3D, în special pentru copiii și tinerii ucraineni, dar deschis și celor români. Cu toții vor putea urma ateliere de imprimare tridimensională, explorând propriile talente și abilități și „jucându-se” creativ.

Acesta își propune să cultive abilitățile antreprenoriale ale tinerilor, să-i implice în activități extra-școlare utile și să-i pregătească pentru un domeniu de viitor, cu adevărat util pentru ei, indiferent de țara unde vor locui. În centrul numit Resilience and Innovation Facility se vor organiza și diverse cursuri creative, care îi vor ajuta pe copii să se proiecteze în viitor. Centrul va avea în dotare spații modulare destinate învățării prin joc, atelierelor de educație non-formală, de creativitate și de deprindere a unor abilități tehnice și digitale.

 

Sprijinul Terre des hommes pentru familiile ucrainene din România este posibil prin contribuția financiară a Centrului de Criză și Sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, orașul Zurich, Fundația Z Zurich, Swiss Solidarity și UNHCR (Agenția ONU pentru Refugiaţi).