Unul dintre obiectivele-cheie ale proiectului WELL-U este de a facilita training-uri susținute de formatori specializați în metodologiile Reach Now, PM+ și MGSC. Aceste metodologii sunt instrumente eficiente de observație și evaluare, ce vizează dezvoltarea capacității de adaptare, încredere, empatie și respect, încurajând totodată grija față de ceilalți. Prin colaborarea cu profesioniști din diverse domenii ale sănătății mintale și factori de decizie din diferite ONG-uri, proiectul își propune să creeze o rețea solidă de sprijin pentru acești oameni în dificultate.
Refugiați din diverse țări au avut deja oportunitatea de a beneficia de efectele pozitive ale acestor metodologii, învățând să își gestioneze mai bine activitățile zilnice într-un mediu străin. Acum, Fundația Terre des hommes România, prin intermediul proiectului WELL-U, își propune să aducă aceste beneficii și în România, concentrându-se atât pe copiii ucraineni, cât și adulții ucraineni afectați de procesul de migrație.
Echipa proiectului WELL-U lucrează în strânsă colaborare cu organizațiile non-guvernamentale din România pentru a crea un sistem de sprijin integrat și adaptat nevoilor specifice ale refugiaților. Prin intermediul acestor eforturi, se urmărește nu doar furnizarea de asistență medicală și psihologică, ci și facilitarea procesului de integrare socială și culturală.