Tineri din Târgu Ocna vor crea într-un FabLab câteva sute de măști de protecție pentru ei și comunitatea locală

fab

Fundația Terre des hommes a deschis la Târgu Ocna un FabLab, la care vor avea acces 100 de tineri de la Centrul Educativ din localitate, elevi de la Liceul Tehnologic și de la Școala de Pregătire a Agenților.

FabLab-ul „Salt spre Viitor” creat în cadrul Liceului are scop educativ și a fost dotat cu echipamente tehnologice moderne precum imprimante și scannere 3 D, echipamente din zona mecanicii auto, mașini de brodat digitale sau cutter plotter. Scopul este ca mare parte dintre acești tineri să învețe să le folosească și să găsească ulterior slujbe în domeniile aferente (auto, industria medicală sau alimentară). În special tinerii din Centrul Educațional, care au între 14-23 de ani, au nevoie de acest avantaj în reintegrarea după eliberare.

Inițial FabLab-ul a fost creat de Fundația Terre des hommes în cadrul unui proiect mai amplu de reabilitare și reintegrare a minorilor aflați în centre educative sau de detenție, dar conceptul a fost extins și pentru elevii de la Liceul Tehnologic din localitate și pentru cei de la Școala de Pregătire a Agenților.

După ce vor învăța să opereze  mașini de brodat, elevii FabLab-ului vor crea câteva sute de măști textile de protecție pentru ei și colegii lor - tineri privați de libertate, respectiv elevi – dar și pentru cadrele didactice din cele trei instituții educative.

În total, până la finalul anului 2020, aproximativ 100 de copii și tineri (între 14 și 23 de ani) vor fi beneficiari ai acestui proiect. Grupele de elevi din cele trei categorii se vor organiza separat pentru cursuri, iar în sală nu vor avea acces mai mult de 10 persoane simultan, pentru a preveni răspândirea Covid 19.