Pentru primele 3 luni din anul viitor pregătim formarea a aproape 50 de mentori în 20 de școli din Dolj, Olt, Gorj, Bacău și Vâlcea. Aceștia vor fi elevi din ani terminali din liceu sau studenți din universități care pot fi modele de atitudine față de învățare și vor ajuta copiii să își crească stima de sine si să devină mai interesați de școală.
Odată ce ne vom asigura că nevoile de bază le vor fi acoperite (masă caldă), important este „să convingem copiii să învețe fără să-și dea seama că învață (prin activități nonformale)”, așa cum sublinia unul dintre profesorii de la întâlnirea noastră de săptămâna trecută...
În calitate de coordonatori ai proiectului, Fundația Terre des hommes va asigura formarea cadrelor didactice, transferul de metode de lucru din alte proiecte și resursele de tip ghiduri și metodologii pentru activitățile de afterschool și lucrul cu copiii în situație de risc de abandon școlar și / sau cu cerințe educaționale speciale.
27 de profesori și experți în educație din 14 școli și-au rupt din timpul lor pentru a participa pe 11 noiembrie la o întâlnire de lucru cu noi și a „pune la cale” schimbarea cu pași mici, dar siguri. Le mulțumim pentru implicare și perseverența de a fi alături de copii !
Subintitulat Inițiativa Norvegiano-Română pentru Calitate în Educație, proiectul NOROC beneficiază de un grant oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Parteneri ai Terre des hommes Romania in NOROC: Asociația de sprijin a copiilor handicapați fizic - România filiala Vâlcea și FAFO Norvegia
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.