Profesorii învață cum să prevină și să combată violența în rândul copiilor

Temele se rezolvă în grup

În perioada 1-3 septembrie 2021 a avut loc la Craiova Evenimentul național de formare a cadrelor didactice din proiectul REVIS în vederea modificării normelor sociale și de gen privind violența în școli. Evenimentul a fost organizat de Fundația Terre des Hommes – Romania și s-a desfășurat sub forma unui curs cu participarea a 20 de profesori reprezentând zece licee din județele Dolj, Olt, Gorj și Bacău sub îndrumarea a doi formatori, în cadrul proiectului REVIS (Răspuns la violența în rândul copiilor în școli și contexte similare).

 

Participanții au parcurs împreună cu instructorii Manualul pentru formatori și facilitatori care lucrează cu copii și tineri, astfel încât să poată pune în practică în școlile lor, împreună cu elevii, activități participative cu rolul de a preveni și combate violența. Manualul cu titlul Modificarea normelor privind violența în școli, a fost elaborat de Institutul Internațional pentru Drepturile și Dezvoltarea Copilului și conceput pentru a fi implementat de cadrele didactice în școli.

 

Evenimentul a fost organizat de Fundația Terre des hommes România (www.tdh.ro) cu sprijinul Child Protection Hub, platforma profesioniștilor în protecția copilului (www.childhub.org/ro).

Proiectul REVIS este cofinanțat din Programul “Drepturi, Egalitate și Cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020)