Prietenia aduce bucurie: sute de copii români și ucraineni s-au împrietenit la București de Ziua Independenței Ucrainei

Voluntarii Terre des hommes Romania si copiii participa la evenimentul Prietenia aduce bucurie

COMUNICAT DE PRESĂ 

BUCUREȘTI, 26 august 2022. De Ziua Independenței Ucrainei, miercuri, 24 august, copiii români și ucraineni s-au împrietenit și au transformat Grădina Casei Universitarilor din București într-un tărâm al păcii și copilăriei, cu jocuri și mici ateliere de Mișcare, Joc și Sport, de muzico-terapie, pictură pe față și decorațiuni.

Fundația Terre des hommes (Tdh) a organizat evenimentul dedicat copiilor ,,Prietenia aduce bucurie”, pentru a sprijini comunitatea ucraineană din București, a crea oportunități de conexiune cu românii și, nu în ultimul rând, o oază de sărbătoare pentru toți. Peste 300 de participanți, mici și mari, au uitat timp de cinci ore de război și griji.

Evenimentul a celebrat talentul copiilor la muzică, desen, dans, artizanat, așa încât sute de copii s-au bucurat de-a lungul zilei de  apreciere. Meșteșugarii adulți din comunitatea ucraineană și-au prezentat produsele și au primit donații, iar concursul de talente al copiilor între 5 și 18 ani a adus în Grădină cântece emoționante în limba ucraineană, interpretate live de cei mici. Zece copii și adolescenți și-au învins emoțiile și, de pe scenă, au fredonat melodii, au dansat, au făcut trucuri de magie sau gimnastică artistică.

Au contribuit la eveniment și prietenii de la Fundația Parada, care au prezentat activități de circ sau Amurtel care au adus activități creative cu elemente de yoga. De asemenea, copiii au decorat fursecuri și sacoșe împreună cu Playouth. Terre des hommes le mulțumește tuturor. De asemenea, mulțumiri partenerului general Unteatru, care a donat spațiul în care să ne putem desfășura, și Crucii Roșii, care s-a ocupat de siguranța copiilor.

Evenimentul face parte dintr-o amplă acțiune a Terre des hommes de sprijinire a familiilor ucrainene refugiate în România. Din luna martie, Terre des hommes România s-a străduit să răspundă nevoilor imediate ale copiilor, tinerilor și mamelor care sosesc în România în ceea ce privește protecția, sănătatea mintală și sprijinul psiho-social, precum și asistența individuală adaptată. În prezent lucrăm cu și pentru copiii din zece centre din București, am creat o Școală de Vară și ne extindem în continuare activitatea, pentru că toți copiii au dreptul la o copilărie.

Proiect implementat de Terre des hommes România cu sprijinul financiar al Centrului de Criză și Sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, orașul Zurich, Fundația Z Zurich, Swiss Solidarity și UNHCR (Agenţia ONU pentru Refugiaţi).

Despre Fundația Terre des hommes România

Terre des hommes (Tdh) este o organizație neguvernamentală de protecție a drepturilor copiilor, activă în România de 30 de ani, prin proiecte pe termen lung, contribuind, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului și la reforma asistenței sociale. Desfășurăm proiecte care să acopere nevoi de siguranță și psiho-sociale ale copiilor, așa încât  în fiecare an, avem mii de beneficiari. Organizația folosește principii inedite precum mentoratul, participarea copiilor în societate, metodologia Mișcare, Joc și Sport și acordă o atenție sporită incluziunii și participării. Pentru mai multe detalii, accesați https://tdh.ro/

Delegațiile din Ucraina, Moldova și Ungaria ale Terre des hommes desfășoară, de asmenea, acțiuni de sprijin pentru refugiații ucraineni.