PRECISION 2 – Promovarea bunăstării și reducerea recidivei în rândul făptuitorilor minori din România

250 de copii și tineri privați de libertate din 4 centre de detenție vor beneficia de programul derulat de Fundația Terre des hommes care  urmărește să  crească bunăstarea și rezistența lor socială,  și să asigure reintegrarea lor în societate.

image

Proiectul PRECISION 2  continuă activitatea  proiectului PRECISION (2020 – 2022) care s-a axat pe reabilitarea copiilor și tinerilor privați  de libertate și le-a oferit o șansă în viață. Având la bază rezultatele proiectului anterior, PRECISION 2 a  fost  conceput astfel încât să ajute în continuare copiii și tinerii privați de libertate din România să nu recidiveze și să se reintegreze cu succes în societate.  

Obiective:

  • Copiii și tinerii privați de libertate vor dezvolta abilități de rezistență (abilități interne de autoreglare emoțională, sentimente de conectare cu comunitatea lor, reducerea vulnerabilităților), care îi vor ajuta să gestioneze și să transforme  situațiile de șoc din viața lor.
  • Copiii și tinerii privați de libertate  vor avea abilități, capacități și resurse care vor contribui la îndeplinirea unor roluri importante, la creșterea încrederii în sine și ridicarea nivelului de trai.
  • Se vor îmbunătăți rețelele de protecție, ceea ce îi va ajuta pe copii și tineri să își amplifice rezistența în timpul detenției.  

Grupuri țintă:

  • Directe: cel puțin 250  de copii și tineri din 4 centre de detenție vor participa și vor beneficia de noul model holistic propus, bazat pe intervenția Terre des hommes – Sănătate mintală și sprijin psihosocial care va  amplifica bunăstarea și rezistența psihosocială a copiilor și tinerilor. În plus,  80 de profesioniști în justiție își vor îmbunătăți cunoștințele despre justiția centrată pe nevoile copilului  și despre implementarea practicilor prietenoase cu copiii.  
  • Indirecte: aproximativ 600  de copii și tineri privați de libertate – Orice copil sau adolescent care intră și rămâne în sistemul de detenție va beneficia de modelul holistic.

Perioada de implementare: martie 2023 – februarie 2025

Proiectul este implementat cu ajutor substanțial oferit de Administrația Națională a Penitenciarelor  și cele patru Centre Educative și de Detenție din România:

  • Centrul de Detenție din Craiova (Sud-Vest)
  • Centrul de Detenție Tichilești Brăila (Est)
  • Centrul Educativ Târgu Ocna (Nord-Est)
  • Centrul Educativ Buziaș (Vest)

Funder

Medicor Foundation

Medicor Foundation