O serie de webinare pentru o educație continuă și nediscriminatorie a copiilor de etnie romă

child

Fundatia Terre des hommes Romania organizează, începând din pe 10 martie 2020, o serie de webinarii pe teme legate de educația continuă și nediscriminatorie a copiilor de etnie romă afectați de migrația internațională. Sunt invitați să participe cadre didactice din unități școlare frecventate de copii romi, precum și specialiști, persoane care studiază, activează sau sunt interesate de educația a grupurilor vulnerabile, în special a copiilor romi. Participarea este gratuită și va fi recunoscută prin certificat de participare, însă este necesară o înscriere prealabilă (primul înscris, primul servit) printr-un email de intenție (vedeți mai jos).

Campania cuprinde două serii identice de webinarii. Marțea (ora 11) și joia (ora 15), webinariile se repetă, pentru ca să puteți participa în funcție de disponibilitatea dvs.Prima serie are următorul program:

10 (ora 11) și 12 (ora 15) martie, Tema 1: Misto avilean (proiect european pentru incluziunea copiilor de etnie romă)

24 (ora 11) și 26 (ora 15) martie, Tema 2: Discriminarea în școală.

07 (ora 11) și 09 (ora 15) aprilie, Tema 3: Metode incluzive interactive în contexte educaționale.

A doua serie de webinarii va fi anunțată ulterior, după sărbătorile de Paște.

Gazda fiecărui webinar va fi Alina Dumitru, trainer din partea Fundației Terre des hommes România, dar vor fi invitați și alți experți despre care veți fi informați în măsura în care vă înscrieți pentru participare. Pentru mai multe detalii, vă rugăm vizitați Secțiunea noutăți a website-ului proiectului ( www.misto-avilean.eu ) .

Structura unui webinar: 5 minute introducere, 20-30 de minute expunerea unui subiect legat de educație, migrație, bullying, disciminare, metode interactive, etc, după care va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri ori dezbateri facilitate între participanți. Durata totală a sesiunii va fi de 45-50 de minute.

Webinariile sunt organizate de Terre des hommes în cadrul proiectul MISTO AVILEAN, pentru a facilita educația continuă și nediscriminatorie pentru toți copiii români de etnie roma aflați în migrație. Astfel, scopul proiectului este ca lor să li se spună „bun venit” la școală, indiferent de locul unde s-ar afla aceasta. MISTO AVILEAN este finanțat de Comisia Europeană prin Programul „Drepturi, egalitate și cetățenie” (2014-2020).

Procedură de înscriere la webinarii:

Vă rugăm să vă înscrieți prin transmiterea unui email la marius.cernusca@tdh.ch cu minim două zile înaintea fiecărui webinar. Cei înscriși vor primi un link și un ghid de acces. Webinarul se derulează exclusiv online pe platforma ZOOM.

Emailul de participare trebuie să conțină următoarele informații:

Datele în care intenționați să participați la webinarii (unul sau mai multe);

Nume, Prenume, Nr. de telefon; Adresa poștală la care să vă putem expedia certificatul de participare;

Funcția/locul de muncă, nume organizație/instituție de apartenență, județ, oraș/comună, sat (după caz).

Dacă, pentru același webinar, se vor înscrie mai mult de 25 de persoane, Fundația Terre des hommes va reprograma ultimele persoane înscrise, la temele și sesiunile următoare. În astel de cazuri, vă vom notifica în prelabil prin email. Regula va fi va fi „primul înscris, primul servit”.

Fundația Terre des Hommes Romania implementează proiectul Mișto, alături de partenerii săi din Franța (AFEJI) și Spania (Fondacion Secretariado Gitano), în perioada Noiembrie 2018 – Octombrie 2020. Pentru mai multe detalii, accesați misto-avilean.eu, site-ul pe care vă puteți întregistra, în calitate de profesor, pentru a vă conecta cu alți specialiști din educație din Franța, Spania și România.