Mediu Sigur pentru Copii în Sport

Un „mediu sigur pentru copii” (Keeping children safe in sports) înseamnă a preveni orice formă prin care copilul poate fi afectat negativ –emoțional, verbal sau fizic – în cadrul spațiilor în care se antrenează sau face sport recreațional sau de performanță.

copii sport

Scop și obiective

Fundația Terre des hommes se va asigura prin acest proiect că tinerii și copiii beneficiază de politici speciale de siguranță și protecție în timp ce practică diverse sporturi. Pentru început acordurile au fost semnate cu Federațiile de Fotbal și Gimnastică, dar Fundația invită și alte federații și organizații sportive să se alăture proiectului, pentru a ne asigura că drepturile copiilor sunt respectate în orice context sportiv în România. În România, Terre des hommes (Tdh) beneficiază de sprijinul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Fundația Terre des hommes, cu sprijinul partenerilor săi, va dezvolta în următorii doi ani politici de protecție si siguranță și va implica copiii și profesioniștii din sport în crearea acestora. Ulterior va oferi o ceritificare suplimentară cluburilor care respectă standardele de protectie si siguranță.

„Un mediu sigur pentru copii în sport” înseamnă a preveni orice formă prin care copilul poate fi afectat negativ –emoțional, verbal sau fizic – în cadrul spațiilor în care se antrenează sau face sport recreațional sau de performanță.

În cei doi ani ai proiectului vom îmbunătăți competențele profesioniștilor din sport care intră în contact cu copiii, organizând 20 de cursuri pe tema siguranței și protecției copiilor în mediul sportiv și recreațional, pentru 120 de profesioniști din 20 de cluburi sportive, active în cadrul Federației Române de Fotbal și Federației Române de Gimnastică. De asemenea, implicăm copiii de-a lungul întregilor proceduri: le ascultăm cerințele, părerile și îi încurajăm să-și facă vocea auzită și să-și facă drepturile respectate (Grupul Consultativ al Copiilor).

Citiți mai multe în știrea despre lansarea proiectului

La nivelul întregului proiect (România și Grecia), beneficiarii indirecți vor fi mii de copii între 12 -18 ani care practică sporturi și profesioniști din cluburi și tabere.  

Proiectul Mediu sigur pentru copii în sport este, de asemenea, implementat de Terre des hommes Hellas (Grecia), împreună cu Terre des hommes Ungaria.

 

Uniunea Europeană

„Mediu sigur pentru copii în sport” este finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene (REC 2014-2020).

 Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă. Comisia Europeană nu acceptă nicio responsabilitate pentru modul în care ar putea fi utilizate informațiile pe care le conține.

flag
Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene

Noutăți și publicații relevante

Terre des hommes Romania is looking for a Trainer Consultant by 20th of May 2020   Background: “Keeping Children Safe in Sports “(KCSS) project is coordinated by Terre des hommes Romania and implemented in partnership with Terre des hommes Hellas and Terre des hommes Hungary. KCSS is co-financed...