Fundația Terre des hommes România și JRS România au organizat o masă rotundă în cadrul proiectului STEP IN cu scopul de a adapta metodologia PM+ (Problem Management) pentru profesioniștii care oferă servicii de sănătate mintală pentru refugiați, solicitanți de azil și alte categorii afectate de migrația forțată în România. În cadrul discuțiilor, s-au identificat modalități de integrare a metodologiei PM+ în sistemul național de sănătate mintală și s-a realizat o evaluare a serviciilor existente de sănătate mintală la nivel național.
La întâlnire au participat profesioniști din diverse organizații care lucrează cu potențiali beneficiari ai metodologiei PM+, inclusiv factori de decizie importanți, cum ar fi OMS și UNHCR România. În ceea ce privește răspunsul de urgență în relație cu mai multe tipuri de migranți, autoritățile naționale și alte organizații private naționale și internaționale au oferit servicii de sprijin psihosocial.
Astfel, s-au creat programe de interventie cu servicii de sănătate mintală, discutându-se cu precădere despre trauma produsă de razboi. Tocmai de aceea, prin intermediul PM+ (Problem Management +), proiectul STEP-IN își propune să implice mai multe tipuri de specialiști în oferirea de sprijin psihosocial ucrainenilor refugiați în România. Acestea vor include asistenți comunitari, mediatori culturali, asistenți sociali, antrenori, educatori și animatori.