„Mă simt bine și confortabil aici (i.e. RIF), profesorii sunt buni și înțelegători cu noi.”

nata

Nata, 11 ani, Odessa - despre cursurile de la RIF, Centrul de Inovare și Reziliență

Când m-a înscris mama la cursurile 3D de la RIF (Centrul de Inovație și Reziliență), m-am prezentat la prima lecție, însă fără așteptări prea mari. Dar odată ce au început activitățile, am înțeles rapid că este un loc în care vreau să vin pe orice vreme de afara. Nu contează: e cald, plouă, bate vântul – eu vin la cursuri. Mă simt bine și confortabil aici, iar profesorii sunt buni și înțelegători cu noi.

De asemenea, mă bucur că am reușit să îmi fac prieteni noi. Pentru mine prietenii sunt foarte importanți. Cu Lera, de exemplu, țin legătura și în prezent, chiar dacă ea s-a întors în Ucraina împreună cu mama, sora și bunicii ei. Îmi fac griji, dar sper să nu se întâmple nimic rău cu ea sau cu familia ei. Totuși, mă bucur ca putem vorbi în continuare.

La RIF îmi place că am învățat mai bine să lucrez pe laptop, am învățat programme noi și echipamente la care ne creăm diverse obiecte. Animăluțul făcut aici cu ajutorul imprimantei 3D a ieșit foarte frumos, iar cubul magic este una dintre jucăriile preferate ale frățiorului meu. La fel, mi-a plăcut și tricoul pe care l-am personalizat aici.