LEAP -Leadership și Abilități de viață

LEAP- împotriva violenței sexuale- a fost un proiect adresat specialistilor din domeniu social, pentru ca acestia sa dezvolte servicii etice si participatorii pentru copiii/tinerii afectati de violenta sexuala. Victimelor abuzurilor au fost incurajate sa creeze propriile activitati de preventie, participand la un program de Leadership si Abilitati de viata (LEAP).
 

leap


Prin proiectul LEAP s-a dezvoltat un program de training pentru specialisti, promovand practicile participatorii in lucrul cu tinerii si copiii abuzati sexual și s-au format tineri facilitatori în aplicarea programului de Leadership și Abilități de viață. Tinerii au creat un set de instrumente de abilități de viața și leadership pentru victimele abuzurilor precum un jurnal interactiv și explicativ. 

Obiectivele principale ale proiectului au fost:

- construirea capacității serviciilor de asistență specializate în dezvoltarea unei practici sigure, etice și participative cu tinerii afectați de violența sexuală.

-profesioniștii să permită copiilor și tinerilor afectați de violență sexuală să dezvolte cunoștințe, abilități și capacități prin intermediul unui program de competențe și conducere și prin dezvoltarea propriilor activități de prevenire conduse de tineri.


Fiecare dintre cei patru parteneri de implementare (Barnardos SECOS din Marea Britanie, Terre des hommes din România, Fundația PULSE din Bulgaria și Stichting Alexander din Olanda) au creat un grup consultativ al copiilor care va oferi consiliere privind direcția activităților în țară, asigurându-se că copiii și tinerii sunt implicați în mod sigur și etic și că planurile sunt implementate în conformitate cu descrierea inițială a proiectului.

În plus față de grupurile consultative, fiecare partener înființat și un comitet consultativ local, al cărui rol principal va fi asigurarea responsabilității, consilierea cu privire la dezvoltarea abilităților de viață și a programului de conducere și pentru a ajuta copiii și tinerii care vor să-și dezvolte propriile proiecte prin furnizarea de contribuții și acționând ca un "public de testare".

Acest proiect de 24 de luni, a avut loc în perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2017, este coordonat de Centrul Internațional de Cercetare a Exploatării, Infecției și Traficului de Copii (IC) la Universitatea din Bedfordshire din Marea Britanie și este implementat în parteneriat cu Barnardos SECOS, Terre des hommes (România), Fundația PULSE (Bulgaria), Stichting Alexander (Olanda), Oficiul Regional Terre des Hommes pentru Europa de Sud-Est și în asociere cu EuroChild.

"Abilități de viață, leadership, potențial nelimitat: Sprijinirea copiilor și tinerilor afectați de violența sexuală în Europa prin consolidarea și facilitarea practicii participative" este un proiect finanțat de Programul pentru Drepturile, Egalitatea și Cetățenia al Comisiei Europene.

eu
Programul pentru Drepturile, Egalitatea și Cetățenia al Comisiei Europene.