JOBOTECA  -sau biblioteca de joburi

carte

Un nou proiect marca Terre des hommes va pregăti tinerii din Moldova și-i va ajuta să-și construiască un viitor mai bun. Tdh Moldova, Tdh Romania și Ministerul Educației Culturii și Cercetării din Rep. Moldova au început să colaboreze deja în acest scop, cu gândul la cei 150 de profesori și 3.000 de tineri ce vor beneficia de proiectul finanțat de Delegația Uniunii Europene în Moldova.

În cei trei ani ai programului-pilot Joboteca, în 24 de școli din Moldova vor fi create spații prietenoase (``job libraries`` sau „biblioteci de carieră”), unde tinerii să aibă acces la tehnologie, informații și cursuri specifice, consiliere vocațională. Aceste spații vor avea și versiuni online pe un site special, iar printre activități se vor organiza o tabără și un concurs de idei de antreprenoriat.

Tdh Moldova s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Rep. Moldova. Astfel, Secretarul de stat Natalia Grîu a declarat: „Sistemul educațional din țara noastră are nevoie de crearea unui mecanism viabil de orientare în carieră a tinerilor, iar rolul instituțiilor de învățământ este unul esențial în acest proces.Crearea acestor spații prietenoase pentru tineri în incinta instituțiilor de învățământ, unde se vor realiza activități de orientare profesională și antreprenoriat, de dezvoltare a abilităților de viață și de acces la piața muncii va contribui cu siguranță la atingerea acestui deziderat”.

Programul-pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii se va desfășura timp de 36 de luni.