Întâlnirea de demarare a proiectului i-RESTORE 2.0 a reunit la București parteneri din 6 țări

image

Fundația Terre des hommes România a demarat proiectul ”i-RESTORE 2.0 - pentru o justiție restaurativă de calitate accesibilă tuturor copiilor din Europa aflați în contact cu legea” - cu o întâlnire care a avut loc la București în perioada 14-16 noiembrie 2022.

Partenerii din consorțiu - Terre des hommes Regional Hub Ungaria, Terre des hommes Hellas (Grecia), European Forum for Restorative Justice (Belgia), Restorative Justice Netherlands, HALT (Olanda) și  Social Insurance Board (Estonia), coordonați de Terre des hommes România, au discutat aspecte legate de administrarea proiectului și ultimele noutăți transmise de Comisia Europeană. Ședința de deschidere a luat în discuție și aspecte tehnice, în special modalități de colaborare și coordonare între partenerii din proiect, ceea ce reprezintă un element de bază pentru buna derulare a activităților.

Săptămâna viitoare, echipa i-RESTORE 2.0 va organiza prima întâlnire cu Consiliul Consultativ Tehnic -Technical Advisory Board (TAB) - pentru a asigura implementarea obiectivelor proiectului. În săptămânile următoare se vor înființa Consilii Consultative ale Copiilor - Child Advisory Boards (CABs) – în fiecare din cele patru țări vizate în proiect (România, Grecia, Estonia și Olanda) pentru a integra punctul de vedere al copiilor în activitățile planificate. De asemenea, se va demara o evaluare rapidă a nevoilor în aceste patru țări cu scopul de a îmbunătăți practicile existente.

Proiectul i-RESTORE 2.0 este o continuare a proiectului i-RESTORE etapa 1. În această a doua etapă, proiectul își propune să promoveze o justiție restaurativă de calitate accesibilă copiilor aflați în contact cu legea.

 

 

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană.