Hope for all: copiii din România și Ucraina s-au reîntâlnit de Ziua Independenței Ucrainei

hope for all

De Ziua Independenței Ucrainei, joi 24 august, copiii români și ucraineni s-au reîntâlnit și au fost parte din crearea uneia dintre cele mai frumoase tradiții : Ziua prieteniei între copiii români și cei ucraineni. Prima ediție a fost pe 24 august 2022 și ne-am bucurat sa îi invităm și anul acesta, pentru a regăsi miracolul celei mai durabile prietenii, cea între copii.

Într-o oază urbană de joacă pentru copii și relaxare pentru mame, am sărbătorit Ziua Independenței Ucrainei, cu ateliere de Mișcare, Joc și Sport, muzică, dans, zâmbete și limonadă.

 « Hope for all » a celebrat talentul copiilor prin intermediul unui concurs de talente cu și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani care au dorit să își prezinte talentul. S-au cântat cântece emoționante în limba ucraineană, interpretate live de cei mici. Evenimentul a culminat cu cântece și dansuri tradiționale ucrainene.

Evenimentul face parte dintr-o amplă acțiune a Terre des hommes de sprijinire a familiilor ucrainene refugiate în România și a fost organizat în parteneriat cu UNHCR România. Scopul acestui eveniment a fost de a sprijini comunitatea ucraineană din București, a crea oportunități de conexiune cu românii și, nu în ultimul rând, o oază de sărbătoare pentru toți. 75 de participanți, mici și mari, au luat parte la acest eveniment.