Formări în sănătate mintală pentru asistenții sociali care lucrează cu migranți (STEP IN)

training step in

Proiectul STEP IN consolidează capacitatea profesioniștilor care lucrează cu migranții, dar care nu sunt specializați în sănătate mintală, de a răspunde la nevoile de bază în materie de sănătate mintală.

STEP IN formează profesioniști în metodologia Problem Management+ (PM+). Este o intervenție psihologică scurtă care poate fi efectuată fie de către refugiați, de la egal la egal, fie de mediatori culturali, asistenți comunitari, asistenți sociali, educatori, animatori și alți profesioniști care lucrează cu migranții pentru a viza problemele obișnuite apărute în procesul de relocare: stres, anxietate, depresie.  

Prin promovarea punerii în aplicare a programelor PM+, proiectul STEP IN urmărește să promoveze sănătatea mintală și bunăstarea în rândul populațiilor de migranți.

Proiectul STEP IN este finanțat de Comisia Europeană și este implementat în parteneriat cu Terre des hommes - România, JRS România, SOS Villaggi dei Bambini - Italia, Terre des hommes Ηellas - Γη των ανθρώπων Centro Penc, și Università Cattolica del Sacro Cuore.

Proiectul STEP IN este finanțat de Comisia Europeană. 

eu
Comisia Europeană