Educație pentru un viitor altfel

Alături de Fundația Orange, ne-am propus să-i ajutăm pe tinerii și copiii care au intrat în conflict cu legea să se reabiliteze prin educație. Credem cu tărie că ei își pot construi un viitor doar prin dezvoltarea cunoștințelor (profesionale și sociale), prin conexiunea cu comunitatea și prin abilități practice.

edu

Scopul proiectului este ca 130 de copii și tineri din cele patru centre educaționale și de detenție din țară și din sistemul de probațiune să aibă acces la educația vocațională și non-formală. 120 dintre ei vor urma sesiuni de mentorat cu mentori selectați dintre tinerii care au reușit reintegrarea, iar 10 tineri vor beneficia de educație vocațională (cursuri mecanic auto, construcții, tehnologia informației).educația vocațională și non-formală.

Pentru reintegrare de succes, este esențială și formarea abilităților sociale și de viață (stimă de sine, motivație etc), dincolo de cele profesionale. De asemenea, conexiunea cu comunitatea face parte din efectele dorite.

În acest proiect ni s-a alăturat Fundația Orange, ai căror voluntari se vor implica în facilitarea și organizarea sesiunilor de mentorat, dar vor participa și ca mentori. 

 

Copiii și tinerii aflați în detenție sau monitorizați de serviciile de probațiune reprezintă una dintre cele mai defavorizate și vulnerabile categorii din România, fiind nu doar privați de libertate sau sub supervizare, ci și lipsiți de acces la resursele educaționale (vocaționale și de mentorat) care le pot da o șansă la viitor în momentul eliberării.

„Educație pentru un viitor altfel” se desfășoară între iunie-noiembrie 2024 în  Craiova, Buziaș, Tichilești, Tg Ocna.