Cum sprijinim familiile ucrainene (septembrie)

ukr

În prezent, Fundația Terre des hommes acordă asistență socială fie individuală, fie în parteneriat cu centrele rezidențiale pentru refugiați din București.

Activitățile noastre se încadrează la categoria sprijinului psihosocial, adică sprijin pe care oamenii îl primesc pentru a-și proteja echilibrul mental și bunăstarea psihosocială. Echipele noastre ajută astfel familiile ucrainene să se conecteze cu comunitatea românească, oferindu-le și mijloacele de a face față problemelor practice și de a alina suferința cauzată de război și dezrădăcinare.

 

Echipele noastre mobile organizează, în special pentru copiii ucraineni, jocuri care dezvoltă abilitățile motorii și creativitatea, precum și:

- ajută copiii să aibă încredere în propriile idei

-dezvoltă gândirea imaginativă

-cresc stima de sine

-antrenează spiritul de echipă

-dezvoltă abilitățile de comunicare, cooperare și integrare

 

Până în prezent, din martie 2022 până în septembrie, am sprijinit aproape 11,000 de beneficiari (adulți și copii). Centrele unde suntem prezenți acum (în București) sunt următoarele: Robin Hood, Gara de Nord, Lacul Tei, Ienachiță Văcărescu, Școala Ferdinand, Colegiul Energetic,  Școala generală Nr. 6,   Casa Siqua, Centrul Dinicu Golescu, Lacul Tei, Edmund Nicolau, Căminul SNSPA (Henri Coandă), FCSB.

Proiect implementat de Terre des hommes România cu sprijinul financiar al Centrului de Criză și Sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, orașul Zurich, Fundația Z Zurich, Swiss Solidarity și UNHCR (Agenţia ONU pentru Refugiaţi).

Începem în curând și activitățile din Brașov și Constanța!