Copiii și specialiștii vorbesc despre justiția restaurativă -alăturați-vă lor !

jus

Consorțiul proiectului i-RESTORE vă invită pe 21 mai la prima sa conferință europeană privind justiția restaurativă prietenoasă cu copiii, un eveniment de sensibilizare și consolidare a cooperării dintre părțile interesate, care lucrează cu copiii în Europa, în special profesioniști și factori de decizie politică. În plus, acest eveniment va marca încheierea training-urilor online pe această temă desfășurate în Albania, Grecia și România. i-RESTORE este un proiect derulat de Biroul Regional Terre des hommes din Ungaria și implementat în parteneriat cu Forumul European pentru Justiție Restaurativă, Justiția Restaurativă (Olanda), Terre des hommes România și Terre des hommes Grecia.

Înscrieri aici (veți primi link și agenda ulterior) https://bit.ly/3uAxUyh 

Pe 21 mai 2021 (orele 14-18.oo în România), vă invităm să vă alăturați organizațiilor Terre des hommes, Forumului European pentru Justiție Restaurativă și Justiție Restaurativă (Olanda) la această conferință la care vor participa echipa principală a proiectului precum și:

  • Copiii din comisiile consultative pentru copii i-RESTORE, care își vor împărtăși opiniile cu privire la justiția restaurativă și modul în care aceasta poate fi un beneficiu pentru sistemele de justiție cu care vin în contact copiii
  • Gentian Ibrahimi, șeful Consiliului Superior al Procuraturii (Albania)
  • Xeni Dimitriou, fost procuror al Curții Supreme (Grecia)
  • Tim Chapman, președintele Forumului european pentru justiție restaurativă

Speakeri din România vor fi Cecilia Popa, trainer al proiectului, și Raul Alexandru Nestor, judecător de la Curtea de Apel Ploiești.

Acesta este un eveniment de sensibilizare și consolidare a cooperării dintre părțile interesate din Europa, în cadrul proiectului i-RESTORE. Invităm profesioniștii din domeniul justiției, copiii și orice persoană interesată să participe la acest eveniment și să afle mai multe despre justiția restaurativă.

Aici câteva informații de bază despre conceptul justiției restaurative: articol Q&A despre justiția restaurativă