Copiii pledează pentru măsuri care să-i protejeze pe ei și pe prietenii lor străini

Guvern Copii

O parte dintre copiii cu care lucrăm în Consiliile noastre consultative sunt reprezentanți în Guvernul Copiilor și Tinerilor, o inițiativă a mai multor organizații neguvernamentele care sprijină copiii.

 Guvernul Copiilor și Tinerilor  s-a lansat în 24 mai la București, iar adolescentele din Consiliile noastre consultative au devenit parte din Ministerul Migrației. Ele au susținut, în această dimineață, un discurs despre soluțiile prin care copiii migranți sau afectați de migrație pot avea o viață mai bună în România.

Iată ce au punctat:

„Pledăm pentru o școală prietenoasă care oferă susținere tuturor copiilor. Propunem regândirea sistemului audient și înlocuirea acestuia cu un an pregătitor și solicităm un proces de recrutare de profesori și asistenți educaționali.

Pledăm pentru creșterea participării refugiaților în comunitatea noastră. Sugerăm un mecanism de consultare atât online, cât și offline cu migranți la nivel local și național, spații în care aceștia să poată discuta cu tinerii români și dezvoltarea unor rețele de mentori voluntari.

 De ce au copiii migranți nevoie de grupuri consultative, de comunicare reală și sinceră cu copii români? Pentru că astfel, vocea Sofiei, a Viktoriei și a Milenei este auzită,  vocea migranților din România este auzită și devine conștientizată”.

Suntem mândri de copiii și adolescenții care-și doresc să participe pentru a-și face vocile auzite. 

Sperăm că întregul program de guvernare al copiilor și tinerilor va fi luat în calcul de cei din Guvern și Parlament.

 

Evenimentul a fost organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, iar mai multe informații despre programul de guvernare al copiilor pot fi găsite aici