Copiii învață despre violența de gen : 3 publicații speciale pentru ei

vbg

Violența de gen este o acțiune împotriva voinței unei persoane (copil sau adult), doar fiindcă aceasta este considerată mai slabă, pentru că este fată sau băiat. În general, violența este însoțită de rușine și vinovăție, astfel încât victima se simte mai puțin capabilă să se ridice și să vorbească. Pentru a explica, preveni si combate acest tip de violență,  în special pentru copiii aflați în migrație, Terre des hommes Romania a creat, în cadrul proiectului BRIDGE, o serie de materiale informative pentru copii (brosuraplianteziar), ce pot fi găsite gratuit în trei limbi (română, engleză, arabă) la rubrica Resurse / Biblioteca digitală la aceste linkuri.  Toate materialele sunt bogat ilustrate și  gândite pentru a le fi utile și a-i pregăti să înțeleagă și să prevină situații dificile. Ele sunt potrivite pentru a fi citite de orice copil / adolescent între 11- 18 ani.

Flyer

https://www.tdh.ro/ro/tinerii-si-copiii-pot-invinge-violenta-pliant

Ziar

https://www.tdh.ro/ro/ziarul-copiilor-supereroi-o-publicatie-care-apara-impotriva-violentei-de-gen

Brosura 

https://www.tdh.ro/ro/superputerile-sunt-puterea-ta-brosura

 

Prin proiectul BRIDGE, Fundația Terre des hommes și partenerii săi au ajutat specialiștii și copiii să abordeze, să prevină și să rezolve situațiile de violență de gen și să conștientizeze că negarea realității sau tăcerea nu sunt o soluție.

Proiectul BRIDGE (Building Relationships through Innovative Development of Gender - Based Violence Awareness in Europe) a fost implementat în România de Fundația Terre des hommes și finanțat de Programul „Drepturi, Egalitate și cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020). Conținutul reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă. Comisia Europeană nu acceptă nicio responsabilitate pentru utilizarea informațiilor pe care le conține.