COMUNICAT DE PRESA :Violența de gen nu trebuie ascunsă -campanie

hid

Fundația Terre des Hommes Romania lansează campania "Hidden pain is still pain" în cadrul proiectului european BRIDGE, adresată copiilor și tinerilor migranți din România care se confruntă cu violența de gen în familie sau în comunitatea gazdă. Campania, realizată de Agenția Creionetica, își propune promovarea unor relații sănătoase, comunicare non-violentă, respect și egalitate de gen printr-o serie de instrumente creative ce pot fi consultate pe pagina de Instagram @Bridge.for.equality.

Violența de gen este o acțiune împotriva voinței unei persoane (copil sau adult), doar fiindcă aceasta este considerată mai slabă, pentru că este fată sau băiat. În general, violența este însoțită de rușine și vinovăție, astfel încât victima se simte mai puțin capabilă să se ridice și să vorbească. Prin această campanie vrem să ajutăm tinerii să conștientizeze că negarea realității sau tăcerea nu sunt o soluție, iar suferința va fi tot mai mare.

Apelul campaniei este Let's #unhidethepain! și invită la dialog, informare și combaterea suferinței! Campania este bilingvă engleză - arabă, fiind adresată în special copiilor și tinerilor migranți din țări precum Afghanistan, Somalia, Irak, Siria, Iran sau Bangladesh, dar și tuturor tinerilor din România care se confruntă cu violența de gen.

Spotul campaniei: https://youtu.be/Uf39X8_oPdE (link is external)  

Pagina @Bridge.for.equality de pe Instagram prezintă informații utile despre violența de gen, date de contact pentru victimele care cer ajutorul și materiale suport pentru specialiștii care vin în întâmpinarea victimelor.

Testul de cunoștințe generale invită copiii și tinerii să-și verifice și dezvolte cunoștințele despre violența de gen pe chat-ul de Facebook Messenger al organizației Terre des Hommes România.

Seria de podcasturi despre Violența de Gen, invită cinci doamne expert, cadre didactice și/ sau activiste în domeniul drepturilor omului, să vorbească despre ce trebuie să știm despre violența de gen care afectează copiii, în special pe cei migranți. Acestea se adresează atât profesioniștilor din domeniul social, cât și publicului larg care ar dori să înțeleagă fenomenul și pot fi ascultate pe urmatoarele canale: Soundcloud, Spotify și canalul YouTube al Terre des hommes Romania, la aceste linkuri :

- interviu cu Oana Băluță 

-interviu cu Irina Costache

-interviu cu Laura Grünberg 

-interviu cu Andreea Ghimpu Lupaşcu

-interviu cu Ana Rădulescu 

Pe lângă această campanie, în cadrul proiectului BRIDGE au fost create o serie de materiale informative pentru copii (brosura, pliante, ziar), ce pot fi găsite gratuit în trei limbi (română, engleză, arabă) la rubrica Resurse / Biblioteca digitală de pe site-ul Fundației :www.tdh.ro.  

 

Proiectul BRIDGE (Building Relationships through Innovative Development of Gender - Based Violence Awareness in Europe) este implementat în România de Fundația Terre des hommes și finanțat de Programul „Drepturi, Egalitate și cetățenie” al Uniunii Europene (2014-2020). Conținutul reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă. Comisia Europeană nu acceptă nicio responsabilitate pentru utilizarea informațiilor pe care le conține.

Strategia de comunicare a campaniei este dezvoltată și implementată de Agenția Creionetica.