Clear Rights -pentru accesul copiilor la asistență juridică

fc

Am lansat un nou proiect: CLEAR-Rights - Îmbunătățirea asistenței juridice și a accesului la justiție pentru copiii aflați în conflict cu legea în Europa. Acesta este un proiect coordonat de Biroul regional Terre des hommes din Europa, implementat în parteneriat cu Alianța Avocaților pentru Drepturile Omului, Apărarea pentru Copii Belgia, Apărarea pentru Copii Olanda, PILnet și Terre des hommes România. Finanțat de Programul de Justiție al Uniunii Europene, el se desfășoară din ianuarie 2021 până în ianuarie 2023.

Proiectul a început cu o întâlnire a partenerilor în 25-27 ianuarie: Terre des hommes - România, Biroul regional Terre des hommes din Ungaria, PILnet, Alliance des Avocats pour les Droits de l'Homme, Defence for Children și Defence des Enfants International DEI Belgique. Am reunit numeroși experți în acest proiect cu scopul de a consolida accesul copiilor la asistență juridică de calitate și specializată finanțată de guvern și asistență juridică pro bono.

CLEAR-Rights este cofinanțat de Programul de justiție al Uniunii Europene (2014-2020) Justiție și consumatori UE / Comisia Europeană.

Aflați mai multe despre proiect aici