Invităm profesorii din România, dar și alți specialiști interesați de subiect la evenimentul online „Cele mai bune practici și metode pentru prevenirea violenței bazate pe gen în școli” care va avea loc în limba engleză (fără traducere) pe 3 aprilie 2025, intre 10.00 -14.00 ora României și va fi transmis in direct de la Zagreb (Croatia) pe platforma Zoom. Agenda evenimentului -în link la finalul textului.
Întrucât numărul de locuri este limitat, vă recomandăm să vă înscrieți cât mai curând posibil.
Vă rugăm să vă înregistrați până pe 28 martie 2025, folosind următorul link:
https://us05web.zoom.us/meeting/register/Dzs46cJFSxWLdO7SVhPb6Q
După înregistrare, veți primi un link pentru a participa.
Această conferință marchează încheierea proiectului CARING (Contestarea normelor sociale și de gen pentru a reduce violența împotriva copiilor în școală) implementat în cinci țări din Europa de Sud-Est (Grecia, Bulgaria, România, Croația și Ungaria). Scopul principal al proiectului a fost de a crește gradul de conștientizare cu privire la dimensiunea de gen a violenței în școli și de a da tinerilor încredere să fie activi în prevenirea violenței. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană.
La conferință vor participa reprezentanți ai sistemului de învățământ, organizații ale societății civile și studenți care s-au implicat activ în proiect încă de la început.Prin acest eveniment ne dorim să creștem gradul de conștientizare a problemei violenței de gen în școli și să discutăm despre modul în care chiar și cei mai mici pași pot duce la schimbări semnificative.
Prin proiectul CARING tragem un semnal de alarmă asupra violenței de gen din școli în patru țări din sud-estul Europei (România, Croația, Grecia, Bulgaria), dar scoatem la lumină și mecanismele care duc la perpetuarea acestui fenomen.
CARING este co-finanțat de Uniunea Europeană și se implementează în cinci țări: România, Croația, Bulgaria, Grecia, Ungaria până în aprilie 2025.
Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția Uniunii Europene sau a Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană nici autoritatea emitentă nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.