Ce ne propunem prin proiectul CLEAR-RIGHTS?

Descarcă

Proiectul CLEAR RIGHTS își propune să îmbunătățească accesul tinerilor implicați în procese de justiție la asistență juridică de calitate, pro bono și specializată. De asemenea, proiectul va facilita relaționarea cu un avocat pentru tinerii/ copiii suspectați sau acuzați de infracțiuni.

Prin acest proiect se urmărește să se răspundă unor lipsuri în sfera socială și juridică: pe de o parte tinerii/ copiii în conflict cu legea nu pot accesa asistența juridică necesară și nu își cunosc drepturile, pe de altă parte există avocați pro bono plătiți de stat care sunt dispuși să îi ajute, dar nu știu cum. CLEAR RIGHTS creează această conexiune între necesități și resurse, în beneficiul tinerilor din comunități defavorizate.

Proiectul se derulează în perioada 2021-2023 și este coordonat de Biroul regional Terre des hommes din Europa. Este implementat în parteneriat cu Alliance of Lawyers for Human Rights, Defence for Children Belgium, Defence for Children the Netherlands, PILnet și Terre des hommes România, și este cofinanțat prin Programul de Justiție (2014-2020) al Uniunii Europene.

Informațiile despre proiect au fost sintetizate într-un poster pe care îl prezentăm în documentul atașat.

Data publicării