15 324 beneficiari in toate proiectele noastre din 2023

f

În 2023, Fundația Terre des hommes din România a continuat eforturile de prevenire a violenței în școală, în special a violenței de gen, dar și eforturile de a sprijini migranții și de a-i ajuta în integrarea în țara gazdă. În plus, am continuat eforturile noastre de a proteja copiii din România care sunt în contact cu legea și de a ne asigura că drepturile lor sunt respectate, chiar în condițiile privării de libertate.

 

Am reușit să lucrăm cu un total de 15. 324 de beneficiari în toate proiectele noastre.

 

În beneficiul refugiaților ucraineni din România, am lucrat în cadrul a trei Resilience Innovation Facilities (RIF), care sunt spații de inovare digitală concepute pentru a fi sigure, incluzive și adaptabile la context. Copiii de toate naționalitățile pot găsi și învăța cum să folosească instrumentele IT, în timp ce creăm conexiuni cu comunitatea pentru și alături de copiii și tinerii afectați de migrație. Aceste spații asigură respectarea și protejarea drepturilor lor. Activități precum: dezvoltarea competențelor digitale, învățarea limbii române și engleze, activități educaționale (doar afterschool pentru Brașov și București), sănătate mintală și activități psihosociale axate pe mișcare, jocuri, sport și arte; consiliu consultativ pentru copii, suport psihosocial individual și de grup.

 

Gestionăm în prezent un spațiu de acest tip in Bucuresti, unul in Brasov și unul in Constanta.

 

De asemenea, în 2023 am lucrat în următoarele locații:

Bucuresti- Ienachita – Scoala Vacarescu: activitate afterschool axată pe învățarea limbii române prin intermediul profesorului afterschool.

Bucuresti: Casa Siqua - hotel care oferea centru de cazare pentru refugiati; activități afterschool concentrate pe învățarea limbii engleze;

Malva - Centrul Comunitar Ucrainean - cursuri de limba engleza si romana pentru copii

Centrul de Migratie Brasov - centru de integrare pentru refugiati - cursuri de limba engleza si romana pentru copii

Kastel Brasov - Kastel Youth Hub - Centrul de Educatie si Programe Sociale- cursuri de limba

Rolang - Scoala de Limbi in Bucuresti - limba romana si engleza

Colegiul National Mihai Bravu Bucuresti - cursuri de aptitudini de viata si limba romana

UTCB - Centrul de cazare pentru refugiați - abilități de viață, educație non-formală și cursuri de limba română

Robin Hood - Centrul pentru copii neînsoțiți și separați - abilități de viață, inclusiv activități de învățare pentru angajare

Buftea - Centrul de Cazare pentru Refugiați - abilități de viață

 

 

Mai sunt atât de multe de făcut pentru toți copiii care au nevoie!