STEP IN - Sprijin prin abordări etno-psihosociale și PM+ (Problem Management+) pentru migranți

Proiectul a fost lansat pentru a consolida capacitatea profesioniștilor care nu lucrează în domeniul sănătății mintale și al sprijinului psiho-social (Mental Health and Psycho Social Support - MHPSS), de a răspunde nevoilor de bază în materie de sănătate mintală ale populației migrante.

Proiectul a fost lansat pentru a consolida capacitatea profesioniștilor care nu lucrează în domeniul sănătății mintale și al sprijinului psiho-social (Mental Health and Psycho Social Support - MHPSS), de a răspunde nevoilor de bază în materie de sănătate mintală ale populației migrante. STEP IN este implementat în parteneriat cu SOS Children's Villages Italia, Terre des hommes Grecia, JRS Romania, Centro Panc și Universitatea Cattolica del Sacro Cuore, iar scopul este acela de a oferi formare profesioniștilor non-MHPSS pentru a pune în aplicare Problem Management+ (PM+) ca o metodologie de a aborda provocările de sănătate mintală cu care se confruntă populația migrantă. 

Programele PM+ sunt intervenții psihologice scurte care pot fi efectuate de către mediatori culturali și TCN (resortisanți ai țărilor terțe) pentru a viza problemele cu care se confruntă în mod obișnuit migranții, cum ar fi: depresia, anxietatea și stresul. Prin punerea în aplicare a programelor PM+, proiectul STEP IN își propune să promoveze sănătatea mintală și bunăstarea în rândul populației migrante.

Întâlnirea de lansare a proiectului a reunit coordonatori, specialiști MHPSS și formatori din România, Italia și Grecia și a reprezentat o etapă importantă pentru proiect, deoarece a marcat începutul unui nou capitol în furnizarea de servicii de sănătate mintală pentru populațiile migrante.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, iar punctele de vedere și opiniile exprimate în acest anunț aparțin Terre des hommes România și nu reflectă în mod necesar opinia Uniunii Europene sau HaDEA.